De Hoeksche Zoete is uniek, vanwege de uitdagingen die de teelt met zich mee brengt op de zware kleigrond. Een gewas wat eigenlijk een sub-tropisch klimaat nodig heeft, wat arbeidsintensief is, maar waar vooral met ontzettend veel passie & energie tijd in is gestoken om voor de consument een lokaal product aan te bieden. Verschillende kleuren & rassen zijn er in 2019 gepoot in de Hoeksche Waardse klei! Hieronder staan de 3 verschillende kleuren die beschikbaar zijn. Ben jij benieuwd waar je deze Hoeksche Zoete straks kunt kopen? Hou onze website in de gaten of neem een kijkje bij onze verkooppunten.

Wij hopen dat jullie er net zo van genieten!

Paarse zoete aardappel

Wat deze paarse zoete aardappel uniek maakt? Dat is de kleur! Zowel paars van binnen als van buiten! In Nederland zeer beperkt verkrijgbaa en vaak zijn deze geimporteerd uit de Amerika.

De paarse zoete aardappel zorgt ervoor dat jij de show kan stelen met een prachtige kleurrijke taart, maar ook heerlijk om zelf frites van te maken! En nog gezond ook, want de paarse zoete aardappel staan net als de blauwe bessen bekend om zijn hoge gehalte antioxidanten. Meer inspiratie nodig? Kijk ook eens bij onze recepten!

WItte zoete aardappel

De witte zoete aardappel, ookwel de allemansvriend genoemd. Ze zeggen dat deze nog zoeter is als de oranje zoete aardappel, maar dat oordeel laten we graag aan jullie over.

De bereiding van de witte zoete aardappel is hetzelfde als die van de oranje zoete aardappel. Makkelijk te combineren met andere ingredienten in een curry of in combinatie met vlees uit de oven.

Oranje zoete aardappel

Zoet, maar ook kruidig. Misschien proef jij wel een wortelsmaak. De oranje zoete aardappel, de meest bekende variant in Nederland en voornamelijk te vinden in de supermarkten, vaak geimporteerd uit de USA.

De oranje zoete aardappel kan je koken of bakken. Ook heerlijk in een soep of maak er een mooie puree van. Wij hebben de Hoeksche Zoete alvast uitgeprobeerd en een aantal recepten voor je klaar gezet. Neem een kijkje op onze recepten pagina.

Waar kan ik de HOeksche zoete kopen?

Houd onze website in de gaten voor de meest actuele verkooppunten. Bent u niet woonachtig in de regio en bent u toch nieuwsgierig naar de Hoeksche Zoete?
Stuur ons een e-mail zodat we gezamenlijk kunnen kijken naar de mogelijkheden.