Recept voor de lekkerste pizza

Voor 1 plaatpizza of 2 pizzabodems:

  • 800 gr zoete aardappel (geschild)
  • 2 eieren
  • 120 gr havermeel
  • 2 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • peper (evt zout)

Voor de topping:


  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Groene pesto naar smaak (zelfgemaakt)
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • 4 el Parmezaanse kaas
  • 4 el geraspte kaas
  • Rucola
  • verse basilicum, paar blaadjes

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de bakplaat er alvast uit en bekleed met bakpapier.

Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Doe in de pan, voeg water toe, zet op het vuur en breng aan de kook. Kook de zoete aardappel in 8-10 minuten gaar. Giet dan af en laat even uitdampen in een vergiet. Doe de zoete aardappel in de mengkom en voeg het havermeel toe. Tik de eieren boven de kom en voeg de oregano, tijm, wat peper (evt zout) toe. Gebruik een vork om alle ingrediënten voor de zoete aardappelpizza goed te prakken & mengen.

Schep dan het deeg op het bakpapier en gebruik de bolle kant van een lepel om het goed uit te spreiden. Zorg dat de pizzabodem overal ongeveer 3 – 5 mm dik is.


Schuif de bodem voor de zoete aardappelpizza voor 30 minuten in de warme oven.

Schil ondertussen de ui en snij deze in hele fijne ringen. Breek de mozzarella in stukjes.

Haal de zoete aardappelpizza uit de oven, laat de oven aan staan. Besmeer de bodem met wat tomatenpuree. Smeer goed uit met een lepel. Gebruik een lepel om hier en daar wat drupjes groene pesto op de pizza te leggen en spreid de uienringen uit. Bedek met de geraspte kaas. Leg de stukjes mozzarella ook op de pizza en schuif dan de zoete aardappelpizza nog 5 minuten de oven in.

Maak daarna af met de rucola, verse basilicum en de parmezaanse kaas. Eetsmakkelijk!